50PLUS doet mee met de Europese verkiezingen

50PLUS doet met 50 kandidaten mee aan de Europese verkiezingen. Op nummer 1 staat Adriana Hernandez.

Ook Hillegommer Willem Bakx staat na een afwezigheid van een jaar in de politiek weer op een kieslijst: hij is kandidaat nummer 20 bij de Europese Parlementsverkiezingen voor 50PLUS. Opvallend, want hij keerde die partij eerder de rug toe.

Bakx was van 2015 tot 2023 statenlid in Zuid-Holland voor 50PLUS, maar na tumult in de partij stapte hij in 2022 over naar het nieuw opgerichte GOUD. Daarmee deed hij vorig jaar mee aan de provinciale statenverkiezingen, maar hij kon geen zetel bemachtigen.

Geland

Nu is Bakx echter weer terug op zijn oude nest. „Ik ben weer geland. Er is voor ouderen heel wat aan de hand, en 50PLUS heeft uiteindelijk het programma en de doelstellingen om daar wat aan te doen”, laat hij weten in een toelichting. Hij noemt zijn tijd bij GOUD een ’uitstapje’, en laat doorschemeren dat hij blij is dat het toenmalige bestuur van de ouderenpartij inmiddels is opgestapt.50PLUS staat op nul zetels in de peilingen, en plek 30 op die lijst geeft zeker geen garantie op een plek in het Brusselse parlement, maar Bakx geeft aan campagne te willen voeren en zijn ’schouders er onder te zullen zetten’. „Ik wil mijn steentje bijdragen”, aldus de Hillegommer.

Het Europees Parlement in Straatsburg, waar 50PLUS actief wil gaan meewerken aan het welzijn van iedereen en ouderen in het bijzonder. © Archieffoto ANP/Lex van Lieshout