50PLUS is niet van gisteren

24 februari 2021

50PLUS is helemaal bij de tijd

50PLUS is ooit opgericht door de generatie die groot geworden is met de Beatles, Neil Young, en Boudewijn de Groot. Ze streden destijds voor een betere wereld. Inmiddels hebben ze veel bijgeleerd, zijn de meesten ook een stuk wijzer geworden, en willen ze hun oude en nieuwe idealen nog steeds in de praktijk brengen.

De mensen, de idealen en doelen van 50PLUS zijn dus niet van gisteren. Als partij komen we op voor zaken die op dit momenten die voor alle generaties van belang zijn. We zijn dus vooral met de toekomst bezig.

Rechtvaardigheid voorop

Dat betreft onder andere materiële zaken, zoals een fatsoenlijk inkomen en een dak boven je hoofd. Er is van alles mis met de pensioenen, en de woningnood is natuurlijk een schande en ook zo onnodig. Het is geen natuurverschijnsel maar een direct gevolg van verkeerd beleid. Rutte en zijn kompanen hebben bestuurd vanuit het dogma dat ‘de markt’ als vanzelf wel allerlei dingen voor ons zou regelen die van algemeen belang zijn. Een merkwaardig bijgeloof. De overheid kon wel gemist worden. Nou dat hebben we gemerkt. En natuurlijk heeft vooral de “kleine man” dat als eerste gemerkt. Maar dat is geen bezwaar voor Rutte en zijn vrienden want “Succes is immers een keuze” ? Waarom zou je die mensen je stem eigenlijk willen geven ?

Gezond verstand en redelijkheid

Het gaat bij 50PLUS overigens niet alleen over koopkracht. Ook minder grijpbare kwesties zoals versterking van onze democratie en behoud van de waarden waarop onze samenleving gebaseerd is hebben de belangstelling. In de Kieswijzers en Stemkompassen komen we dan ook steevast naar voren als de ultieme middenpartij. Gezond verstand en redelijkheid zijn ons kenmerk.

Dat komt omdat we de goede en redelijke standpunten van zowel links als van rechts combineren. We doen niet mee met onhaalbare en onwenselijke luchtfietserij op de flanken, en we proberen blinde vlekken en ‘wegkijken’ te voorkomen, iets dat je zowel op de linker als rechter flank tegenkomt.

De overheid presteert onvoldoende

De op één na belangrijkste voorwaarde om iets van onze programmapunten voor elkaar te krijgen is een sterke overheid. Meer dan een decennium aan afbraakpolitiek door Rutte en zijn vrienden hebben ons allen op een enorme achterstand gezet. We betalen ons in Nederland blauw aan belastingen, maar wat krijgen we er eigenlijk voor terug ? De situatie op de woningmarkt is slechts één voorbeeld van het voortdurende falen. De gang van zaken op het corona-dossier spreekt boekdelen. En moet ik het nog hebben over de pensioenen of over de zorg ? En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wij hebben uw stem nodig

De allerbelangrijkste voorwaarde om op deze dossiers zaken te veranderen is echter dat we voldoende stemmen binnen krijgen om in zetels om te zetten. Alleen daarmee kunnen we ook echte invloed uitoefenen.

Het kan zoveel beter ! Stem eens wat anders. Stem op 50PLUS.

Was getekend,

Jaap Haasnoot
kandidaat Kamerlid 50PLUS (lijst 10, no. 6)

 

Bron: ZoZitDatDus!?